Limmud konferens

 

Limmud 2019

Limmud Stockholms syfte är att erbjuda alla som är på sin judiska resa möjligheter till  judiskt lärande. Detta sker genom ett tvådagars event den tredje helgen i november varje år. Limmud 2019 genomfördes för tolvte året i rad.

Eventet erbjöd under två dagar på130 sessioner att välja mellan, med 13 parallella spår. Det innebar att eventet sett ur ett globalt perspektiv, med 1 269 deltagare, varav många ungdomar, var ett av de Limmud i världen som lockade flest människor sett i relation till storleken på landets judiska befolkning.

Under lördagkvällen hölls Limmudbaren öppen och hade ett högt tryck. Det serverades kosher Reubensmörgåsar, avokadosmörgåsar, öl och vin. Limmudbaren är ett välbesökt och trevligt inslag under Limmudeventet.

Limmud Stockholms koncept med mängder av sessioner över en helg lockar många och glädjande var att vi återigen lyckades nå många från flera städer runtom i Sverige som inte är medlemmar i någon judisk församling och som lever i den judiska periferin. Många deltagare uttryckte sin uppskattning över Limmud Stockholms bredd och att vi skapat ett inkluderande forum där alla judar och judiskt intresserade kan mötas.

Det rekryterades drygt 60 volontärer till helgen och de gjorde en fantastisk och viktig insats under ledning av volontäransvarig. Totalt, inklusive helgens volontärer, var det 116 personer som arbetade ideellt för att få hela Limmud Stockholm att gå runt, en imponerade siffra!

I samband med helgen hölls en uppskattad musikalisk Kabbalat Shabbat under ledning av Noa Hermele. Efter shabbatgudstjänsten bjöds alla sessionshållare, volontärer, programgrupper och styrelsen, ca 150 personer, in till ett trivsamt shabbatmingel i Bajits samlingssal.